Reclamă

Nouă sate din Elveția au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele săptămâni, soldându-se cu alunecări de teren și inundații. În regiunea sudică Grisons, viiturile au provocat o alunecare de teren pe drumul de acces spre Valea Muggio, din apropierea frontierei cu Italia, conform unui anunț făcut duminică de serviciile de urgență din orașul Mendrisio, transmis de DPA și citat de Agerpres.

Ploile torențiale au făcut ravagii în regiunile Grisons și Ticino timp de trei weekend-uri la rând. Ambele regiuni sunt importante destinații turistice. În urma acestor evenimente, șase persoane au murit săptămâna trecută din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren din valea Maggia din Ticino. În urmă cu patru săptămâni, patru persoane au fost luate de viitură în valea Mesolcina sau Misox din Grisons.

Nouă persoane au fost evacuate cu ajutorul unui elicopter din calea ploilor, în timp ce alți localnici din cele două zone s-au mutat temporar la rude sau prieteni înainte de închiderea drumurilor de acces. Autoritățile au emis mai multe avertismente, îndemnând populația să nu se apropie de cursurile de apă, de stâncile abrupte și să evite intrarea în pivnițe. De asemenea, cei care au posibilitatea au fost sfătuiți să-și mute temporar locuințele.

„Oricine are posibilitatea să se mute temporar ar trebui să o facă”, au declarat autoritățile locale, referindu-se la situația critică din cele două regiuni.

În sudul regiunii Ticino au căzut 110 milimetri de precipitații în 24 de ore, dintre care 48 de milimetri în doar 2 ore, conform serviciului meteorologic elvețian. Ploile urmează să scadă în intensitate în cursul serii de duminică, aducând o posibilă ușurare pentru locuitorii afectați.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro