Reclamă

Parchetul European a efectuat percheziții la fermele de purcei din Corabia aparținând nepoților lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, informează G4Media.ro, citând surse judiciare.

Perchezițiile au avut loc joi, în cadrul unui dosar de fraudă cu fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la 1,2 milioane de euro. Cercetările sunt in rem, adică vizează fapta, nu persoane fizice sau juridice, și nu au fost formulate acuzații la adresa unor persoane.

Conform surselor citate, firmele vizate de procurori sunt Big Pork Food din Corabia și To-Mak Grup din Vișina. Potrivit documentelor din Monitorul Oficial, firma Big Pork Food SRL este deținută de Mihai-Ștefan Stănescu (29 de ani) din Corabia, cu 37 %, și Alex-Florin Stănescu (33 de ani), tot din Corabia, cu 63 %.

Firma To-Mak Grup din Vișina este deținută de Alex-Florin Stănescu. Alex-Florin Stănescu este fiul lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general PSD, Paul Stănescu, conform presei locale și centrale.

Sursele citate de G4Media.ro au precizat că dosarul nu are legătură cu afacerea stufului din Deltă.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro