Reclamă

Nicolae Ciucă a reacționat la afirmațiile lui Marcel Ciolacu, precizând că nu înțelege reacția acestuia. „Afară este foarte cald. Asta da, pot să înțeleg”, a declarat liderul PNL, reiterând că liberalii vor respecta termenele și prevederile legale în ceea ce privește alegerile prezidențiale și vor opera „exclusiv pe baza principiilor democratice, nu pe baza intereselor conducerii PSD”.

„Sincer, chiar nu înțeleg de ce această reacție. Afară este foarte cald. Asta da, pot să înțeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da, și folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naționale de fotbal. Atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale. Ca atare, haideți să stăm jos și să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în așa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Video-ul de pe rețeaua de socializare a fost însoțit de un mesaj în care Ciucă sublinia că în cadrul negocierilor privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, „PNL va respecta termenele și prevederile legale și va opera exclusiv pe baza principiilor democratice” și nu ale conducerii PSD.

„În ceea ce privește data alegerilor prezidențiale, trebuie să fie foarte clar – în cadrul acestei negocieri, PNL va respecta termenele și prevederile legale și va opera exclusiv pe baza principiilor democratice. Nu pe baza intereselor conducerii PSD”, arată mesajul citat de News.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Bruxelles, despre blocajul din coaliție privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, că este evident că PNL dorește să schimbe regulile jocului, iar dacă decizia liberalilor rămâne aceeași, nu are rost să facă o nouă ședință a coaliției. Președintele PSD a mai spus că abordarea sa este foarte clară, și anume că liberalii nu și-au ținut cuvântul dat. „Onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuții”, a transmis Ciolacu.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți că liberalii vor ca alegerile prezidențiale să aibă loc potrivit calendarului constituțional, și anume pe 10 și 24 noiembrie, însă sunt dispuși și la o dată intermediară convenită de comun acord cu partenerii de coaliție. El a subliniat că PNL nu va ieși de la guvernare și nici nu va remania vreun ministru. Afirmațiile vin după ședința coaliției și faptul că purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a spus că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, are două hotărâri de Guvern pe masă, cea cu 15 septembrie și cea cu 29 septembrie, pentru scrutinul prezidențial.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro