Reclamă

Armata ucraineană a publicat pe rețelele sociale o înregistrare video în care un ofițer ucrainean prezintă o analiză detaliată a unui „tanc-țestoasă” rusesc recent capturat de trupele Kievului. Vehiculul, un vechi tanc rusesc T-62M fabricat în anii 1960, oferă o vizibilitate „atroce” pentru echipaj din cauza plăcilor de tablă care acoperă întreaga structură, făcând inoperabilă turela.

Locotenent-colonelul Serhii Misiura a dezvăluit că ucrainenii au descoperit că tunul principal al tancului este nefuncțional, iar vehiculul este trimis pe front fără muniții. „Tancul nu are muniție, tunul nu e operațional. Pentru că – ce rost are să tragă?”, a spus ofițerul ucrainean în cadrul analizei sale.

Analiza a relevat că „tancul-țestoasă” este prevăzut cu blindaj reactiv suplimentar, sub formă de „cărămizi” aplicate peste blindajul principal. Totuși, aceste „cărămizi” sunt goale și nu conțin exploziv la interior. În plus, carcasa ce acoperă corpul și turela tancului este fabricată din metal banal, nu dintr-un oțel ori blindaj special.

Singurul element real de protecție menționat de ofițerul ucrainean în descrierea sa este prezența sistemelor de bruiaj instalate pe „acoperișul” tancului. „Le-am demontat pentru a le studia mai amănunțit”, a declarat locotenent-colonelul Misiura.

În ceea ce privește structura tancului, chepengul de pe turelă folosit de adjunctul comandantului este sudat, lăsând funcțional doar chepengul comandantului, care este și singurul membru al echipajului aflat în turelă. Mecanicul-șofer și comandantul au o vizibilitate foarte proastă, iar motorul tancului este extrem de zgomotos și poate fi auzit de la distanțe mari.

Locotenent-colonelul ucrainean a rezumat concluziile sale asupra blindatului capturat: „Orb, zgomotos și stupid”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro