Reclamă

O excursionistă de 40 de ani din Alpii austrieci a decedat după ce a fost atacată de o turmă de vaci, iar cele două fiice ale sale au fost rănite, a anunțat joi poliția, citată de AFP și Agerpres.

Femeia, originară din regiune, se afla în excursie, miercuri, cu ocazia zilei sale de naștere, în Valea Gastein, în apropiere de Salzburg, împreună cu doi câini de talie mică, în momentul atacului.

Salvatorii i-au avertizat pe excursionisti asupra pericolelor asociate cu prezența câinilor: „Vacile, care au un instinct matern foarte dezvoltat, își apără vițeii dacă percep o amenințare”, au insistat aceștia, citați de agenția de presă APA.

Excursionista a murit pe loc, în timp ce fiicele sale, de 20 și 23 de ani, au reușit să scape și au chemat ajutoare. Ele au fost transportate la spital cu elicopterul și au fost audiate pentru scurt timp de anchetatori.

„Circumstanțele tragediei urmează să fie clarificate”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Ştiri similare au fost raportate în 2017 și în 2020, când două femei au fost atacate mortal de turme de vaci în Austria. În urma acestor incidente, guvernul austriac a publicat „un ghid de conduită” pentru excursionişti, solicitându-le să păstreze distanța față de turme și să țină în lesă câinii, care trebuie eliberați în cazul unui atac.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro