Reclamă

Rusia ia în considerare o posibilă scădere a nivelului relațiilor diplomatice cu Occidentul din cauza implicării tot mai mari a SUA și a aliaților lor în războiul din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Problema reducerii nivelului relațiilor diplomatice este o practică standard pentru statele care se confruntă cu manifestări neprietenoase sau ostile”, a declarat Dmitri Peskov, întrebat despre posibilitatea unei astfel de acțiuni.

Peskov a mai spus că „din cauza implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina, Federația Rusă nu poate să nu ia în considerare diverse opțiuni pentru a răspunde unei astfel de intervenții occidentale ostile în criza ucraineană.”

El a precizat totuși că nu a fost luată încă nicio decizie în această privință și că Rusia analizează diferite modalități de a răspunde Occidentului.

Anterior, într-un interviu acordat oficiosului Izvestia, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, declarase că Moscova nu exclude o scădere a nivelului relațiilor diplomatice cu unele țări occidentale în cazul în care acestea nu-și vor schimba abordarea „rusofobă” în relațiile lor cu Rusia.

Raporturile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat îndeosebi după ce Moscova a declanșat invazia sa neprovocată, nejustificată și ilegală în Ucraina în februarie 2022, pe care o numește drept „operațiune militară specială”, iar Occidentul și Kievul o consideră o agresiune de tip imperialist, prima de acest gen în Europa după al Doilea Război Mondial.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro