Reclamă

Anglia și Danemarca s-au calificat marți seară în optimile de finală ale EURO 2024 după terminarea ultimelor partide din grupa C. Anglia a încheiat meciul cu Slovenia cu scorul 0-0, astfel asigurându-și locul întâi în grupă, acumulând 5 puncte. În același timp, Danemarca a remizat 0-0 cu Serbia, obținând locul doi în grupă cu 3 puncte.

Serbia a fost eliminată de la turneul final, ocupând ultima poziție în grupă. Slovenia, de pe locul 3 cu 3 puncte, încă așteaptă rezultatele celorlalte meciuri pentru a vedea dacă se califică în optimi. Slovenia și Danemarca au încheiat grupa la egalitate perfectă în ceea ce privește meciurile directe, punctele, golaverajul și numărul de cartonașe galbene. Departajarea s-a făcut prin locurile ocupate în calificările pentru EURO, unde danezii au avut avantaj.

România se califică sigur în optimi dacă nu pierde în fața Slovaciei. În caz de remiză, România ar avea patru puncte, suficiente pentru a prinde un loc trei care să asigure calificarea, indiferent de rezultatul dintre Belgia și Ucraina, datorită avantajului României în fața Ucrainei în caz de egalitate de puncte, potrivit calculelor Digi Sport. În cazul unei înfrângeri, România poate ajunge în optimi doar dacă Belgia învinge Ucraina și în celelalte grupe sunt, cel puțin, două echipe clasate pe locul trei cu mai puțin de trei puncte sau cu un golaveraj mai slab decât cel al României.

Patru din cele șase echipe clasate pe locul 3 în grupe se vor califica în optimile acestui turneu final, conform regulamentului competiției.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro