Reclamă

În vacanța de Rusalii, litoralul românesc a înregistrat un record de turiști, având cel mai aglomerat weekend din acest sezon. Aproximativ 100.000 de persoane au ales să petreacă acest sfârșit de săptămână în stațiunile de la malul Mării Negre.

Deși mulți turiști au fost încântați de peisaj și atmosferă, prețurile au fost o surpriză, în special în Mamaia, care a devenit pentru mulți o destinație de lux. Aici, prețul unui baldachin ajunge la 250 de lei pe zi, în timp ce închirierea unui șezlong costă în jur de 100 de lei. În alte stațiuni, prețul pentru un șezlong este mai accesibil, în jur de 30-40 de lei.

În Mamaia, Eforie Nord și Vama Veche s-au înregistrat cele mai multe rezervări. „Eu merg aici cu părinții mei încă din perioada în care Mamaia nu era considerată o stațiune de lux. Sunt obișnuit cu locul acesta,” a declarat un turist.

În același timp, litoralul românesc a atras și un număr considerabil de turiști străini. „Sunt pentru prima dată în România. Ne place foarte mult până acum. Prețurile nu mi se par nici scumpe, dar nici ieftine,” a spus un turist din Cipru. Alți turiști și-au exprimat aprecierea pentru vreme, decorațiuni și atmosfera generală.

„Muzica este puțin cam tare. Preferăm mai multă liniște. A fost o petrecere foarte zgomotoasă aseară,” a comentat un alt turist. „Desigur, am fost la petrecere! Am dansat până târziu,” a adăugat acesta, menționând că scopul principal al vizitei lor era relaxarea.

Odată cu încheierea vacanței, turiștii se pregătesc să se întoarcă, iar traficul pe Autostrada Soarelui se anunță a fi extrem de aglomerat. Poliția rutieră a pregătit filtre pentru a gestiona fluxul mare de mașini.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro