Reclamă

România conduce grupa E, în ciuda eșecului cu Belgia, scor 0-2, și înaintea ultimului joc din faza grupelor contra Slovaciei, are șanse considerabile de a se califica în optimile de finală la EURO 2024.

Situația din grupa României este una fără precedent. Pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene, cu o etapă rămasă de disputat, toate cele patru echipe sunt la egalitate de puncte – 3, potrivit Digi Sport.

„Tricolorii” se califică în runda următoare dacă nu vor pierde în fața Slovaciei. Totuși, pot accede printre cele mai bune 16 echipe ale „Bătrânului Continent” și în cazul unei înfrângeri.

În acest moment, cel mai probabil scenariu este ca România să încheie pe locul secund în Grupa E, ceea ce ar însemna un duel în optimi cu ocupanta poziției a doua din Grupa D. În prezent, Olanda se află pe prima poziție în Grupa D, la egalitate de puncte cu Franța. În ultima etapă, Olanda evoluează contra Austriei, iar reprezentativa Franței împotriva Poloniei, deja eliminată de la EURO 2024.

Astfel, statisticienii consideră că „Portocala Mecanică” ar urma să termine pe locul 2 și să joace cu selecționata României pentru un loc în sferturi. Evident, rezultatele din ultima rundă pot influența semnificativ această configurație.

Dacă vor câștiga grupa, elevii lui Edi Iordănescu se vor duela cu una dintre echipele clasate pe locul 3 în grupele A, B, C sau D (Scoția, Albania, Slovenia și Austria, cu o etapă înainte de final).

Poziția a treia ne-ar aduce un „monstru” în optimi: Spania sau Anglia, cel mai probabil, după cum notează Digi Sport.

Indiferent de rezultatul viitorului meci, tricolorii au deja o performanță notabilă, situându-se în fruntea unei grupe extrem de echilibrate la EURO 2024.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro