Reclamă

Forţele Armate Ungare au început să crească semnificativ numărul de rezerviști pentru apărarea teritorială. Sunt așteptați toți cei care doresc să contribuie la apărarea Ungariei, a declarat László Drót, șeful Comandamentului Forțelor de Apărare Teritorială pentru agenția MTI.

Generalul de brigadă László Drót a vorbit despre aceste aspecte la antrenamentul de tragere cu muniţie reală al militarilor rezerviști și despre faptul că Forțele Armate Ungare au lansat acest sistem de rezerviști în anul 2017, scrie news.ro. El a adăugat că anul trecut au fost înfiinţate şapte regimente de rezervă de apărare teritorială, în cadrul cărora activează 21 de batalioane.

„Suntem disponibili în toate regiunile ţării”, a subliniat generalul de brigadă.

Comandamentul Forţelor de Apărare Teritorială a fost înfiinţat în anul 2023 cu scopul de a supraveghea şi coordona activitatea celor şapte regimente, a menţionat László Drót. „Am ajuns în punctul în care sistemul este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti”, a adăugat comandantul.

Generalul de brigadă a afirmat că grupul țintă al recrutării este reprezentat de persoanele cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani.

El a vorbit și despre avantajele celor care se înscriu în program: la semnarea contractului primesc o sumă unică de 150.000 de forinți (1.884 lei), iar indemnizația de disponibilitate este de 50.000 de forinți (628 lei) pe lună. Studenții din învățământul superior au dreptul la o bursă lunară de 160.000 de forinți (2.009 lei), iar cei din învățământul profesional la o bursă lunară de 110.000 de forinți (1.381 lei), dacă pe durata studiilor participă la acest serviciu. În plus, se acordă un bonus unic de recomandare de 500.000 de forinți (6.281 lei) pentru cei care aduc încă un rezervist pentru apărarea teritorială.

Contractele sunt încheiate de regulă pe o perioadă de cinci ani, a menționat comandantul Comandamentului Forțelor de Apărare Teritorială.

În primul an, rezerviștii participă la 25 de zile de instruire, iar în anii următori la 15 zile, cu un minim obligatoriu de 7 zile de instruire, pentru a ajunge la nivelul necesar de pregătire pentru apărarea armată a Ungariei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro