Reclamă

Autoritățile din Noua Zeelandă au deschis o anchetă după ce un feribot care făcea legătura între capitala Wellington și un oraș de pe insula sudică a eșuat în timpul călătoriei. Cei 47 de oameni aflați la bord nu au putut fi evacuați imediat după incident și au fost obligați să rămână toată noaptea pe vasul înțepenit pe o plajă sălbatică.

Potrivit publicației abc.net.au, echipajul le-a spus pasagerilor să poarte veste de salvare în cazul în care situația se înrăutățește. Ministrul Transporturilor, care a oferit detalii despre incident, a menționat că feribotul fusese dotat cu echipamente noi de navigație, care ar fi pus probleme echipajului. „Nu există niciun indiciu că cineva ar fi fost rănit sau că există pericol de poluare cu petrol pentru mediul marin”, a declarat oficialul.

Autoritățile așteaptă acum mareea astfel încât fluxul să inunde plaja și nava să poată fi readusă pe canalul navigabil. Investigațiile continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale eșuării și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro