Reclamă

Yungas Road din Bolivia, cunoscut și sub numele de „Camino de la Muerte” (Drumul Morții), este considerat cel mai periculos drum din lume. Cu toate acestea, drumul a devenit o atracție turistică majoră, vizitat anual de peste 25.000 de turiști.

Cu o lungime de 64 de kilometri și având, pe alocuri, doar trei metri lățime, drumul este plin de viraje strânse și noroi datorat cascadelor mici din zonă. Supranumele său „Camino de la Muerte” nu este întâmplător, deoarece drumul a fost construit de prizonierii de război paraguayeni la altitudinea de 3.500 de metri și nu are parapeți de siguranță.

Deschis inițial pentru a face legătura între La Paz, regiunea Yungas și pădurea amazoniană, drumul este o cale de acces monumentală, dar riscantă. Până acum câțiva ani, între 200 și 300 de oameni mureau anual pe acest drum. În ultimii ani, însă, numărul de accidente mortale a scăzut considerabil datorită implementării unor restricții și transformării drumului într-un traseu de ciclism.

Sursele locale confirmă schimbările pozitive în utilizarea drumului, subliniind că măsurile de siguranță luate au ajutat la conservarea vieților. Chiar și cu riscurile implicate, spectacolul natural de pe Yungas Road continuă să atragă aventurieri din întreaga lume, fiind o combinație unică de frumusețe și pericol.

Yungas Road Bolivia

Prin urmare, „Camino de la Muerte” rămâne unul dintre cele mai fascinante și provocatoare drumuri din lume, în ciuda pericolelor inerente.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro