Reclamă

Selecționata Austriei a învins echipa Poloniei cu scorul de 3-1 (1-1), vineri seara, pe Olympiastadion din Berlin, în Grupa D a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Austriecii au deschis scorul în minutul 9, prin Gernot Trauner, care a înscris cu o lovitură de cap, la centrarea lui Mwene. Krzysztof Piatek a egalat situația de pe tabelă în minutul 30, trimițând mingea în plasă după o deviere a apărării austriece la șutul lui Bednarek.

Prima parte s-a încheiat cu scorul egal, 1-1, după ce Sabitzer a șutat peste poartă. În repriza a doua, în ciuda controlului exercitat de polonezi la început, Austria a reușit să preia conducerea. Baumgartner a înscris în minutul 71, după o pasă de la Prass, iar Szczesny a intervenit decisiv la șutul lui Wimmer în minutul 75.

Un faliment din careu comis de Szczesny asupra lui Sabitzer a dus la un penalti, transformat de Arnautovic în minutul 78, stabilind astfel scorul final. Portarul polonez și-a compensat greșeala printr-o intervenție excelentă la șutul lui Posch în minutul 83, dar în final, meciul s-a încheiat cu victoria Austriei, scor 3-1.

Polonia are șanse minime să avanseze în optimile de finală, rămânând fără puncte după două meciuri. În Grupa D, Franța, Țările de Jos și Austria au câte trei puncte, dar francezii și olandezii se vor înfrunta în această seară, la Leipzig.

Componența echipelor:

Polonia: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Slisz (Grosicki 76), Piotrowski (Moder 46), Zalewski – Zielinski (Urbanski 87) – Buksa (Lewandowski 60), Piatek (Swiderski 60). Selecționer: Michal Probierz.

Austria: Pentz – Posch, Trauner (Danso 59), Lienhart, Mwene (Prass 63) – Seiwald, Grillitsch (Wimmer 46), Laimer – Baumgartner (Schmid 81), Arnautovic (Gregoritsch 81), Sabitzer. Selecționer: Ralf Rangnick.

Cartonașe galbene: Slisz 53, Moder 62, Lewandowski 64, Szczesny 77 / Wimmer 56, Arnautovic 70.

Arbitri: Umut Meler – Emre Eyisoy, Kerem Ersoy (toți din Turcia) – Rade Obrenovic (Slovenia).


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro