Reclamă

David Popovici (19 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, vineri seara, la Campionatele Europene de natație de la Belgrad. Este a doua medalie de aur pe care o câștigă la competiția organizată în Serbia, transmite Digi Sport.

David Popovici a câștigat miercuri și titlul continental la 100 m liber, acestea fiind singurele medalii obținute de România la Belgrad.

La scurt timp după medalia de aur obținută, David Popovici a dezvăluit strategia pe care a folosit-o în proba de 200 m liber. „Am încercat să plec cât de tare pot, în același timp să mențin și un easy speed, o viteză mare, dar constantă, apoi să accelerez pe al treilea 50, după care pe ultimul să încerc să-l bubui. Asta am vorbit fix înainte de cursă. E strategia noastră obișnuită. Încerc să-mi fac cursele, să mă bucur de concurs, de soare, nu în fiecare zi am șansa să concurez alături de Djakovic, de Rapsys. De obicei, când am antrenament de 200 liber sau sută liber, trebuie să mă antrenez singur. Și ajută mult să mă antrenez, în ghilimele, în condițiile astea de concurs”, a declarat David Popovici, citat de gsp.ro.

Popovici, deținătorul titlului, s-a impus la o mare diferență, cu timpul de 1 min 43 sec 13/100, inferior performanței realizate în urmă cu doi ani la Roma (record al competiției – 1 min 42 sec 97/100).

Pe locul secund s-a clasat lituanianul Danas Rapsys, în 1 min 45 sec 65/100, podiumul fiind completat de elvețianul Antonio Djakovic, 1 min 46 sec 32/100.

Românul a fost cu trei secunde mai rapid decât în semifinale (1 min 46 sec 15/100), notează Agerpres. La Europenele din 2022 de la Roma, România a obținut două medalii de aur, ambele prin David Popovici, la 100 m și 200 m liber.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro