Reclamă

Elena Lasconi revine asupra subiectului care a provocat retragerea sa de pe lista USR pentru europarlamentare: susținerea familiei tradiționale. Acum, edilul din Câmpulung Muscel și candidat la șefia partidului, susține că nu ar mai vota „Da” la un referendum pe această temă și afirmă că în USR este loc pentru toată lumea.

„Eu chiar cred despre mine că sunt destupată la cap. În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non-LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”, a declarat Elena Lasconi.

Întrebată de un reporter dacă ar vota pozitiv sau ar convoca un referendum pentru familie, Elena Lasconi a răspuns: „Nu cred… De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus: fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor.”

Elena Lasconi, care fusese cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a ajuns în centrul unui scandal uriaș în noiembrie 2023 după ce a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. „Eu sunt creștină, sunt ortodoxă și consider că familia este formată dintr-o femeie și un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Ulterior, președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că a avut o discuție cu Elena Lasconi și i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declarațiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie. Ea a fost criticată atât de foști colegi aflați acum la REPER, dar și de colega sa de partid, Clotilde Armand.

Cea mai dură reacție a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat „în șoc și absolut dezgustată”, afirmând: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din acest moment”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro