Reclamă

O femeie din Suceava a fost reținută pentru mărturie mincinoasă, după ce i-a mințit pe polițiști pentru a-și scăpa soțul de un dosar penal. Bărbatul fusese implicat într-un accident rutier și, neavând permis de conducere, soția sa a declarat că ea se afla la volan în momentul accidentului.

Ancheta a demonstrat că femeia a mințit. Două luni mai târziu, polițiștii au reținut-o pentru 24 de ore, pentru mărturie mincinoasă, potrivit Monitorul de Suceava.

Accidentul rutier a avut loc la 16 aprilie 2024, în Vicovu de Sus, județul Suceava. Două mașini au fost avariate, iar un bărbat din Straja, găsit la locul accidentului, nu avea permis de conducere. Pentru a-și proteja soțul, femeia a declarat la audiere că ea era la volan, dar această variantă a fost infirmată de polițiști.

În urma investigațiilor, bărbatul a fost pus sub acuzare pentru conducere fără permis, iar polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale și pe numele femeii pentru mărturie mincinoasă. Întrucât aceasta nu și-a schimbat declarațiile pe parcursul anchetei, pe 17 iunie 2024, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pe numele ei.

Femeia a fost dusă sub escortă la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț. Ancheta continuă sub coordonarea unui procuror din Rădăuți.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro