Reclamă

Polițistele locale Mariana Roxana Avram și Florentina Iordache, reținute în dosarul șpăgilor de la Sectorul 1, au scăpat de arestul preventiv și au fost plasate în arest la domiciliu. Ele sunt acuzate de primirea a zeci de mii de euro mită.

Cele două polițiste din cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, arestate preventiv pe 5 iunie, au fost eliberate din arestul preventiv printr-o decizie a Curții de Apel București. În schimb, șeful lor, Dragoș George Voinea, rămâne în arest preventiv.

Anchetatorii DNA susțin că, în perioada 2023 – 2024, cei trei polițiști au pretins și primit sume de bani cuprinse între 2.500 euro și 14.000 euro, de la patronii unor localuri din zonele Calea Victoriei, Șoseaua Nordului și Parcul Herăstrău. În total, au fost primite sumele de 18.000 euro și 2.500 lei.

Conform anchetei, polițistele efectuau controale la diverse localuri și cereau bani când identificau nereguli privind autorizațiile și avizele de funcționare. „Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați, printre altele, pentru a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate”, se precizează în comunicatul DNA.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că în perioada 11 – 20 ianuarie 2023, Mariana-Roxana Avram și Florentina Iordache ar fi pretins și primit de la un om de afaceri suma de 6.000 euro, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător din cadrul Secției 1 Poliție.

Recapitulând, Mariana Roxana Avram și Florentina Iordache au fost eliberate din arestul preventiv și plasate în arest la domiciliu, în timp ce șeful lor, Dragoș George Voinea, rămâne în arest preventiv. Acuzațiile aduse celor trei polițiști vizează primirea a zeci de mii de euro mită în schimbul unor favoruri acordate patronilor de localuri din Capitală.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro