Reclamă

Ministerul Sănătății a emis un set de recomandări pentru populație în vederea prevenirii incidentelor în timpul perioadelor de caniculă. Meteorologii au emis cod galben și cod portocaliu de caniculă, valabile astăzi și mâine, în mai multe județe din țară.

„Dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depășește 32 grade Celsius. Dacă nu aveți aer condiționat în locuință sau la locul de muncă, petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat (cinematografe, spații publice, magazine). Purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise. Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă”, recomandă oficialii, conform Agerpres.

Ferestrele trebuie deschise seara târziu, noaptea și dimineața devreme, pentru a permite aerisirea locuinței în perioadele când temperatura exterioară este inferioară celei din interior. De asemenea, este recomandată stingerea sau reducerea intensității luminii artificiale și închiderea aparatelor electrocasnice neesențiale.

Pentru sugari și copiii mici, se recomandă crearea unui ambient cât mai natural, ferit de căldură, umiditate excesivă și curenți de aer, fără modificarea bruscă a sistemului de alimentație. Este esențială hidratarea corespunzătoare, iar mamele sunt sfătuite să alăpteze ori de câte ori bebelușul solicită. La cel mai mic semn de suferință, este recomandată prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea conduitelor terapeutice adecvate.

Angajatorii sunt sfătuiți să reducă intensitatea și ritmul activităților fizice, să asigure ventilația la locurile de muncă și să alterneze efortul dinamic cu cel static. Pauzele de lucru în locuri umbroase cu curenți de aer sunt, de asemenea, necesare. Pentru menținerea stării de sănătate a angajaților, se recomandă asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri pe persoană pe schimb, furnizarea echipamentului individual de protecție și asigurarea de dușuri.

De asemenea, Ministerul Sănătății a emis recomandări specifice pentru perioadele de cod roșu de caniculă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro