Reclamă

Gheorghe Șoldan, candidatul PSD, a câștigat alegerile la Consiliul Județean Suceava, învingându-l pe liberalul Gheorghe Flutur cu o diferență de 9000 de voturi. În cadrul unui interviu acordat la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, Șoldan a declarat că succesul său se datorează dorinței oamenilor pentru o schimbare și subestimării sale de către fostul președinte.

„Oamenii și-au dorit o schimbare, pentru că au fost atâția ani la conducere colegii de coaliție liberali. A fost o prezență și la noi foarte mare, peste 50%, iar diferența între noi a fost de 9000 de voturi. A fost o campanie bazată pe respect iar sucevenii, cred eu că prin acest vot și-au dorit o schimbare majoră pentru că discrepanța dintre fostul președinte și mine este foarte mare, și de vârstă, și de experiență politică, să spunem așa. Și-au dorit o schimbare, și-au dorit să vadă cum e și cu un tânăr foarte aplicat care își dorește să aducă o schimbare în județul Suceava,” a spus Șoldan.

Nou alesul președinte, care va prelua oficial mandatul în octombrie, a evidențiat multiplele probleme nerezolvate ale județului și a subliniat că rezultatul alegerilor îl responsabilizează profund. „În afară de faptul că a fost așa frumos vopsit prin presa națională județul nostru, din păcate avem probleme grave acolo care trebuie rezolvate în următorii patru ani. Acest vot ne responsabilizează, e o presiune pe noi că trebuie să aducem o schimbare reală și trebuie să avem investiții făcute aplicate în următorii patru ani ca oamenii să simtă bunăstarea,” a adăugat Șoldan.

Gheorghe Șoldan, care urmează să împlinească 33 de ani, a menționat că proiectele nefinalizate din mandatele anterioare vor fi o prioritate în noul său mandat. „Din păcate sunt foarte multe proiecte care n-au fost duse la final. Vă dau un exemplu scurt, aproximativ 70 de kilometri de drum județean, axialul Suceava – Iași, care a fost un proiect lăsat la cheie de fosta administrație, încă se chinuie cu el, nici astăzi nu este făcută recepția și nu e terminat acel drum, de 8 ani de zile cu 70 km de drum județean,” a spus Șoldan.

În interviu, Șoldan a mai detaliat planurile sale pentru infrastructura județului: „Noi am venit cu un program foarte simplu, care poate fi făcut în următorii patru ani, de la drumuri județene asfaltate și modernizate, știu, o să râdeți, în 2024 vorbim în continuare de drumuri pietruite și de pământ în județul Suceava, dintr-o rețea de peste 1100 km de drum județean cred că sunt 250 km de drum județean pietruit și de pământ, ca să nu mai vorbim de sute de kilometri de drum județean nemodernizat. Am început cu temelia economiei, am spus că vom asfalta, vom face infrastructura rutieră și de acolo vom începe să dezvoltăm ușor, ușor județul Suceava,” a concluzionat Gheorghe Șoldan.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro