Reclamă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că singura chestiune care trebuie analizată privind data alegerilor prezidențiale este legată de efectele asupra procesului de învățământ. El a subliniat că organizarea alegerilor în luna septembrie se suprapune cu începutul anului școlar.

„Când vine vorba de decizii luate la acest nivel, nu trebuie să vorbim de șmecherii. E o chestiune foarte serioasă, nu e nicio șmecherie. Problema care a venit din analizele președinților de filiale și am văzut și analizele unor comentatori legate de ce a însemnat procesul electoral și efectele asupra procesului de învățământ. Sunt părinți care au ridicat problema că se apropie examenul de capacitate și în unele școli nu s-a reluat procesul de învățământ. E singura chestiune care trebuie analizată, pentru că alegerile prezidențiale se suprapun pe începerea anului școlar. E vorba doar de o analiză a unor decizii în fața efectelor asupra sistemului de învățământ”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că este exclus pentru el, ca premier, să mute alegerile prezidenţiale în decembrie. „Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul reprezintă altceva decât şmecheriile şi calculele unora electorale”, a afirmat el.

Întrebat după ședința conducerii PSD dacă este exclus pentru PSD ca data alegerilor prezidențiale să fie mutată în decembrie, Ciolacu a răspuns: „Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu. Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider, preşedinte de partid din România, când eu am venit din funcţia de prim-ministru, după o decizie luată în coaliţie, statutară şi corectă, să vin să le spun românilor că în funcţie de interesul unui partid sau altui partid, eu primul-ministru Marcel Ciolacu schimb data alegerilor. Ca să înţelegem de ce exclud această variantă”, a explicat președintele PSD.

În rezumat, tema centrală a discuției dintre liderii PNL și PSD se referă la suprapunerea alegerilor prezidențiale cu începutul anului școlar și posibilele efecte asupra sistemului de învățământ. Ciucă a punctat importanța analizării acestei probleme, în timp ce Ciolacu a exclus categoric mutarea alegerilor în decembrie.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro