Reclamă

Rusia a anunţat vineri că a doborât în noaptea de joi spre vineri 87 de drone ucrainene, dintre care 70 au vizat regiunea Rostov, în care se află cartierul general al Operațiunilor ruse în Ucraina, relatează AFP.

„În timpul nopții (de joi spre vineri), o tentativă a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist cu drone aeriene (…) a fost împiedicată”, anunță într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

„În total, 87 de drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunilor ruse”, precizează ministerul. „Sistemele de apărare antiaeriană au interceptat și distrus drone deasupra regiunii Belgorod (2 drone), Volgograd (2), Voronej (6), Koursk (6), Rostov (70), și o dronă deasupra Peninsulei Crimeea”, anexată de Rusia în 2014, a adăugat acesta.

În regiunea Rostov, în care se află cartierul general al Operațiunilor ruse în Ucraina, atacul „nu a făcut victime”, însă a cauzat întreruperi de electricitate în mai multe localități, a anunțat pe Telegram guvernatorul regiunii, Vasili Golubev.

În regiunea Voronej, la frontiera cu Ucraina, „un rezervor al unui depozit de petrol a fost uşor avariat” în urma căderii unor fragmente de dronă, a anunțat guvernatorul Aleksandr Gusev. Acest atac nu a provocat vreun incendiu și nu a rănit pe nimeni, a dat el asigurări pe Telegram.

Ucraina, care înfruntă o ofensivă rusă de peste doi ani, răspunde cu regularitate prin atacarea unor regiuni ruse și vizând instalații energetice, notează AFP, citată de News.ro. Kievul s-a angajat să mute lupta pe teritoriul rus, ca represalii față de numeroase bombardamente pe teritoriul ucrainean.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro