Reclamă

Bucureștiul a fost lovit de o furtună violentă joi seara, după ce meteorologii au emis un cod roșu. În doar câteva zeci de minute, a plouat torențial și a căzut grindină, declanșând un adevărat dezastru în capitală.

În jurul orei 23, bucureștenii au primit un mesaj ro-alert, care anunța înrăutățirea bruscă a vremii și recomanda să stea la adăpost. Grindina și ploile torențiale au suprasolicitat canalizarea orașului, transformând străzile în râuri. Apa a ajuns până în parcările subterane, în blocuri și în casele oamenilor.

Vântul puternic a doborât numeroși copaci, care au căzut peste mașini, avariindu-le serios. Potrivit celui mai nou bilanț al ISU București-Ilfov, peste 100 de străzi și peste 200 de locuințe, gospodării și subsoluri au fost inundate. Vântul a doborât 60 de copaci și 7 stâlpi de electricitate, iar 70 de mașini au fost distruse.

Foto: Inquam Photos/George Călin

Ploile torențiale au dus la devierea a două zboruri către București dinspre Timișoara și Tel Aviv către aeroporturi din Bulgaria, conform BoardingPass. Din cauza turbulențelor, trei stewardese au fost rănite într-o cursă care a decolat din București cu destinația Hamburg. Aeronava a fost nevoită să revină pe Aeroportul Otopeni, iar stewardelele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro