Reclamă

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a clarificat că ministerul pe care îl conduce nu este responsabil pentru numărarea și centralizarea voturilor. Precizările au fost făcute în urma solicitării partidului REPER pentru demisia sa.

„Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri, etc.”, a declarat Cătălin Predoiu, subliniind că angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot.

Ministrul a adăugat că acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt nefondate. „Astfel, acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal. Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.”

El a explicat că problemele organizatorice sunt în competența altor autorități și că structurile MAI nu au pârghii legale pentru a interveni în aceste situații: „Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora”, a afirmat Predoiu într-un comunicat de presă al instituției.

Partidul REPER a cerut demisia lui Toni Greblă, șefului Autorității Electorale Permanente (AEP), întregii conduceri a AEP și a ministrului de interne Cătălin Predoiu, acuzându-i de vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie prin nereguli grave constatate de competitorii electorali, observatorii independenți și cetățeni.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro