Reclamă

Candidatul PSD la primăria Sectorului 2 al Capitalei, Rareș Hopincă, a discutat, într-o intervenție telefonică la Jurnalul de Seară de la Digi24, despre situația procesului electoral și a numărării voturilor. El a subliniat că sectorul se confruntă cu unele dintre cele mai complicate alegeri din acest sezon electoral.

„Din cunoștințele mele, mai sunt încă 2 secții care trebuie înscrise și mai este o secție pentru care s-a solicitat renumărarea voturilor și probabil că se va renumăra în această seară. Probabil că se vor termina ambele operațiuni în această seară” a declarat Rareș Hopincă în timpul emisiunii.

Întrebat de moderatorul Cosmin Prelipceanu dacă crede că operațiunile se vor finaliza în această seară, Hopincă a confirmat: „Probabil că se vor termina în această seară, da.”

În legătură cu posibilitatea de a avea emoții privind renumărarea, Hopincă a afirmat cu fermitate: „Nu am niciun fel de emoție. Renumărarea, indiferent de rezultatul acesteia, nu e de natură să schimbe ierarhia în clasamentul votului pe sector.”

Cosmin Prelipceanu a adus în discuție și acuzațiile lui Radu Mihaiu privind tentativa de fraudă electorală în cazul unei secții, afirmând că au fost 333 de voturi inversate. Hopincă a răspuns categoric: „Nu, e o afirmație absolut mincinoasă, nu este nicio fraudă, chiar dânșii au spus că reprezentanții dânșilor din secții, din neatenție și-ar fi inversat voturile. Nu știu dacă lucrurile stau așa, e vorba de niște voturi despre care dânșii susțin că le-au trecut eronat la candidatul SOS, nu la Radu Mihaiu, nu mă implică pe mine, e o confuzie între SOS și USR pe care o clarificăm la renumărare, dar nu poate fi vorba de fraudă.”

Hopincă a subliniat că „frauda e un cuvânt foarte greu și când aducem în discuție astfel de lucruri, trebuie să venim cu argumente, altfel e doar o manipulare menită să ascundă faptul că USR a suferit un eșec major la aceste alegeri locale.”

În legătură cu afirmația lui Radu Mihaiu despre un total de 2000 de voturi, candidaul PSD a replicat că acesta trebuie să aducă dovezi concrete: „Este, din nou, o afirmație neargumentată. Dacă dânsul are astfel de suspiciuni, să facă toate demersurile legale, să facă plângeri penale, e o afirmație extrem de gravă care trebuie dovedită, altfel e manipulare.”

Hopincă a mai adăugat: „Există prevederi explicite în lege despre cum se pot rezolva astfel de cazuri. O renumărare poate fi dispusă în baza unor argumente legale specifice și foarte clare, nu pentru că un candidat sau altul e supărat că nu a fost votat.”


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro