Reclamă

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, care a câștigat la alegerile de duminică un nou mandat, a declarat miercuri că este în discuții cu colegii din partid și nu exclude să își asume și o candidatură la șefia USR.

El a precizat că a comunicat în partid că nu vede o variantă serioasă decât un candidat care își asumă și șefia partidului și candidatura la președinția României.

„Cred că au existat greșeli mari în a lăsa să plece o serie de oameni valoroși, pe care îi putem recupera, doi, cred că nu am comunicat suficient ca să transmitem cu adevărat electoratului de dreapta că suntem un partid de dreapta. Nu e de ajuns să spunem asta, trebuie să și facem acțiunile care să reflecte această orientare. Eu cred că există în continuare un potențial semnificativ pentru USR să crească”, a spus Lucian Viziteu, la Prima News, citat de News.ro.

Întrebat dacă va candida la șefia USR, primarul municipiului Bacău a precizat că scopul său este ca în toamnă să aibă un partid. „Sunt în discuții cu toți colegii și cu filiala pe care am clădit-o și dacă nu găsesc altă variantă, nu exclud să îmi asum și o candidatură”, a completat el.

Viziteu a mai afirmat că „a comunicat de ieri în partid că nu vede o variantă serioasă decât de un candidat care își asumă și șefia partidului și candidatura la președinția României”.

Elena Lasconi, care a candidat din partea Alianței Dreapta Unită și a fost realeasă cu o largă majoritate în funcția de primar al localității Câmpulung, a prezentat marți seară, la „Jurnalul de Seară” de la Digi 24, membrii din actuala conducere a USR care ar trebui înlocuiți după eșecul la alegerile locale și parlamentare 2024. Lasconi a recunoscut, în același timp, că există mai mulți membri USR cu care ar putea colabora în continuare în cazul în care ar fi aleasă președinta partidului. „Eu pe Dominic (Fritz) îl respect, îmi place, la fel și cu Lucian Viziteu, îl respect, are o grămadă de calități, eu știu să lucrez în echipă”, a spus Lasconi.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro