Reclamă

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat miercuri la Digi24 că, dacă PSD nu îl va accepta pe Nicolae Ciucă, liderul PNL, drept candidat la prezidențiale, liberalii vor începe negocierile „cu întreaga dreaptă românească”.

„Candidatul PNL va câștiga alegerile prezidențiale. Se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească în cazul în care nu mergem cu candidatura comună cu PSD. În momentul în care nu vom reuși să mergem pe o soluție de tandem cu cei din PSD, în cazul în care ei nu îl acceptă pe Nicolae Ciucă ca și candidat, vom începe discuții cu toate forțele care se revendică de dreapta pentru a obține susținerea lor pentru generalul Nicolae Ciucă. E firesc să facem asta, nu e nimic anormal, comportamentul nostru este deschis și transparent”, a declarat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă acest lucru ar crea probleme pentru guvernare, Rareș Bogdan a răspuns: „Cu cine să guvernăm? Nu putem guverna cu partidele de dreapta, care sunt fărâmițate”.

În contrast, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că PSD va avea propriul candidat la prezidențiale, respingând orice susținere a lui Nicolae Ciucă în cursa pentru Cotroceni. El a specificat că au o decizie luată în coaliție, conform căreia alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie.

„V-am răspuns de zece ori până acum, PSD va avea candidat”, a răspuns liderul PSD. Despre cine va fi prezidențiabilul PSD, Ciolacu a precizat că va avea o discuție în partid. „Eu, săptămâna aceasta voi avea întâlniri cu toți liderii partidului și o să luăm o decizie”, a adăugat Ciolacu.

În legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale, Ciolacu a declarat: „Domnul Ciucă, alături de mine și de colegii mei, trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie luată în coaliție, că alegerile sunt în septembrie”.

El a dat asigurări că actuala coaliție va rezista, chiar și cu candidați separați la prezidențiale. „Categoric, avem o responsabilitate”, a adăugat acesta.

Pe de altă parte, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri la sediul partidului că „PNL va avea propriul candidat la prezidențiale”. Ciucă a susținut varianta în care PNL și PSD își mobilizează electoratul și „să avem propriile opțiuni pentru a intra în alegerile prezidențiale și generale”.

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Național Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale și toate aceste scenarii, cum este normal în viața politică și în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor. Dar, acum, când discutăm și nu se va schimba această abordare, PNL va avea propriul candidat”, a declarat președintele PNL.

Întrebat dacă vede posibil scenariul în care PSD îl poate susține pe Nicolae Ciucă, Ciucă a răspuns: „Dacă ne uităm la cifrele obținute de fiecare partid, suma lor e considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună. Electoratul fiecăruia dintre noi trage și se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile și identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de față susțin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul și să avem propriile opțiuni pentru a intra în alegerile prezidențiale și generale”.

Nicolae Ciucă a declarat că, din perspectiva sa, coaliția PSD-PNL poate funcționa, chiar dacă va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro