Reclamă

Joey „Jaws” Chestnut, celebru în SUA pentru participarea la concursuri de mâncat cârnați și fripturi, a fost descalificat de la Nathan’s Hot Dog Eating Contest după încheierea unui contract cu o marcă vegană. Chestnut a fost eliminat din lista participanților la concursul care se va desfășura luna viitoare la New York, având în vedere acordul de sponsorizare cu Impossible Foods, un producător de hot dog vegan. Anunțul a fost făcut de BBC.

„Suntem devastați să aflăm că Joey Chestnut a ales să reprezinte o marcă rivală, care vinde hot-dog pe bază de plante, în loc să concureze la concursul Nathan’s de pe 4 iulie”, a precizat Major League Eating (MLE), organizatoarea competiției, într-un comunicat.

MLE a adăugat că Chestnut este binevenit să se alăture competiției, dar numai dacă va renunța la sponsorizarea vegană. „Joey Chestnut este un erou american. Nimic nu ne-ar încânta mai mult decât să-l avem la concurs. Sperăm să se întoarcă când nu va reprezenta un brand rival”, se mai spune în comunicat.

Chestnut, în vârstă de 40 de ani, a câștigat de 16 ori această competiție organizată anual pe 4 iulie și a cărei transmitere este televizat în SUA. Concursul impune participanților să mănânce cât mai mulți hot dogi și chifle în decurs de 10 minute. Chestnut deține recordul mondial la mâncat hot dog, după ce a devorat 76 de hot dogi în 2021.

Joey Chestnut deține și alte recorduri din zona competițiilor de mâncat, inclusiv consumarea a 141 de ouă fierte în opt minute, 23 de plăcinte cu carne în 10 minute, 182 de aripioare de pui în 30 de minute și 25 de sandvișuri cu înghețată în șase minute.

Pe rețelele sociale, Chestnut a declarat că a fost distrus de vestea descalificării, menționând că „s-a antrenat pentru a-și apăra titlul”. El a adăugat: „Pentru a clarifica lucrurile, nu am un contract cu MLE sau cu Nathan’s și ei caută să schimbe regulile în ceea ce privește alți parteneri cu care pot lucra”.

Interdicția reprezintă o lovitură atât de imagine, cât și financiară pentru Chestnut, care câștigă anual peste 500.000 de dolari din premiile competițiilor de mâncat și a acumulat o avere de 4 milioane de dolari până în 2022, conform The Washington Post.

Concursul din 4 iulie este organizat anual în SUA de când imigrantul polonez Nathan Handwerker a deschis un stand de hot dog în Coney Island în 1916. Povestea spune că patru imigranți europeni s-au întrecut la mâncat hot dog pentru a decide cine era mai american, în timpul evenimentului inaugural din 1916.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro