Reclamă

Scintigrafia osoasă este o investigație crucială în domeniul medicinei nucleare, utilizată pentru a detecta anomaliile osoase, în special tumorile și infecțiile. Dr. Ruxandra Vlădescu, medic primar medicină nucleară și radiologie-imagistică medicală, explică modul în care se desfășoară această investigație.

Recomandarea pentru scintigrafie osoasă vine adesea din partea medicului oncolog, mai ales când există suspiciuni de tumori maligne ale osului sau pentru detectarea metastazelor osoase la pacienții cu afecțiuni oncologice. Totodată, această investigație poate fi indicată și în cazul fracturilor care nu s-au consolidat sau atunci când este suspectată o infecție osoasă.

Scintigrafia osoasă modernă este realizată prin examen SPECT-CT, combinând scintigrafia tridimensională cu un examen CT care localizează precis leziunile funcționale evidențiate. „Scintigrafia osoasă este extrem de utilă atunci când se stabilește un plan de tratament pentru cancer, deoarece prezența de metastaze osoase schimbă radical abordarea terapeutică. Este important ca pacienții să aibă acces la cele mai moderne metode de diagnostic și tratament, într-o abordare multidisciplinară integrată, pentru a beneficia de cele mai potrivite tratamente pentru boala lor, într-un proces terapeutic fără întreruperi,” a declarat Dr. Ruxandra Vlădescu.

Accesul la cele mai moderne metode și tehnici de diagnosticare este esențial pentru stabilirea unui plan de tratament adecvat și eficient, asigurând astfel o îngrijire medicală de înaltă calitate pentru pacienți. Mai multe detalii despre aceste investigații și modalitățile de tratament pot fi găsite pe site-ul clinici SANADOR, www.sanador.ro.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro