Reclamă

O trombă înaltă de câțiva metri a traversat luciul apei Lacului Mărtinești, situat în județul Cluj, marți, 11 iunie 2024. În doar câteva momente, fenomenul rar a ridicat în aer o barcă și câteva saltele. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă daunele raportate sunt semnificative.

Imagini surprinse în timpul fenomenului, devenite virale în ultimele ore, arată cum vapori de apă încep să se ridice brusc în atmosferă, formând în doar câteva secunde o trombă. Spectacolul naturii a lăsat martorii prezenți pe mal într-o stare de uimire.

„A venit din spatele cabanei și a luat pe sus o barcă și câteva saltele”, au declarat reprezentanții lacului de pescuit într-o declarație pentru Ziua de Cluj.

Tromba este o coloană înaltă de apă de formă conică, ridicată de vârtejurile de vânt, care o fac să se învârtească cu mare iuțeală în jurul ei însăși. Atunci când fenomenul are loc pe uscat, poartă denumirea de tornadă.

Marți după-amiază, județul Cluj s-a aflat sub atenționare de cod portocaliu de averse torențiale și vânt puternic. Mai multe localități din județ au fost afectate, iar un mesaj de avertizare a fost transmis prin sistemul RO-Alert, privind incidența fenomenelor meteo cod portocaliu.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro