Reclamă

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, fără a provoca răniţi sau pagube, conform anunţului armatei ucrainene.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus toate armele aeriene în apropierea oraşului, a declarat Serghei Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Toate armele aeriene ale inamicului au fost interceptate și distruse”, a detaliat acesta.

Potrivit informaţiilor preliminare, Rusia a folosit o combinaţie de rachete de croazieră şi balistice, precum şi drone în atacul său. Dimensiunea exactă a atacului nu a fost imediat clară.

Deși Reuters nu a putut verifica în mod independent care arme au fost utilizate, martorii Reuters au raportat mai multe explozii în Kiev și în jurul acestuia. Aceste explozii păreau a fi rezultatul activității sistemelor de apărare aeriană, relatează News.ro.

Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina, începând imediat după ora 00.00 GMT, şi au inclus şi regiunile care se învecinează cu Polonia, stat membru al NATO.

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze a declarat pe platforma de socializare X că avioane poloneze și aliate au fost activate ca măsură de precauţie. „Aceasta este adesea procedura standard atunci când Rusia lansează un atac aerian asupra regiunilor vestice ale Ucrainei”, au explicat aceștia.

În rezumat, Rusia a lansat un atac cu rachete și drone asupra Kievului, care nu a provocat răniți sau pagube materiale. Sistemele de apărare aeriană ucrainene au reușit să intercepteze toate armele aeriene. Alertele de raid aerian au fost active timp de mai multe ore în toată Ucraina, iar măsuri de precauție au fost luate de forțele armate poloneze și aliate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro