Reclamă

Nicușor Dan a declarat luni seară, la Digi24, că nu intenționează să revină în partidul USR și că va rămâne echidistant de partidele care îl vor susține în timpul mandatului.

„Nu revin în USR. Am colaborat bine cu USR, a fost foarte important în mandatul ăsta faptul că am fost independent, acum vor fi și mai multe partide și e important să fiu echidistant de partidele care mă vor susține,” a spus Nicușor Dan.

În plus, acesta a subliniat că nu are intenția de a candida la președinție, ci se va concentra exclusiv pe mandatul obținut la alegerile locale. „Nu candidez la președinție. În acest moment, tocmai am primit un mandat de patru ani și pentru perioada următoare e singura mea preocupare. Să vedem care-s toți candidați, discuția pe care o să o avem pe urbanism și veți afla răspunsul,” a adăugat Dan.

Întrebat cu cine va face majoritate în timpul noului mandat, Nicușor Dan a menționat: „Trebuie să așteptăm rezultatele finale, nu există încă acord politic, o să fie 28 – 27. Dacă punem într-o parte Dreapta Unită, REPER și PNL, și în partea cealaltă PSD-PUSL și AUR, o să fie 28-27, dar nu știm cine o să fie 28 și cine o să fie 27. Eu sper ca aceasta să fie majoritatea cu care să lucrez – USR, PMP, Forța Dreptei, REPER. Sunt bucuros că REPER a făcut pragul și a intrat în Consiliul General. Și cu PNL, USR, PMP am lucrat deja în mandatul ăsta și am lucrat foarte bine. Dacă vom avea nevoie de acel vot vom discuta cu celelalte partide, o să vedem.”

Primarul ales al Capitalei a reiterat că își propune să rămână independent, deși a primit susținere din partea Alianței Dreapta Unită în alegerile de duminică. „Nu, faptul că am fost independent m-a ajutat în acești trei ani și jumătate în a discuta cu trei partide care m-au susținut, acum vor fi mai multe și intenția mea este să rămân independent,” a explicat Dan. El a adăugat că activitatea sa la Primăria Municipiului București este una „intensă” și că nu are timp de politică de partid.

În iunie 2017, Nicușor Dan a demisionat din USR, la exact doi ani de la înființarea formațiunii politice, după ce conducerea USR a decis, prin vot, să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției pentru redefinirea familiei. La acea vreme, Dan a explicat că a demisionat din cauza unui conflict de opinii între el și majoritatea din partid pe tema poziționării în privința familiei tradiționale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro