Reclamă

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat marți că este „aproape imposibil” ca partidul său, care este cel mai mare din România, să nu aibă candidat pentru funcția de președinte al țării. Social-democrații vor alege cine va candida la prezidențiale după alegerile de duminică.

El a fost întrebat, la DC News, când va fi luată decizia dacă PSD merge cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale sau va merge cu un candidat comun al coaliției PSD-PNL.

„Cred că discuția va avea loc, așa am convenit în coaliție, după alegerile de duminică. O să facem o ședință de coaliție și o să luăm o decizie în funcție de rezultate. Pentru prima oară, eu mi-am asumat să iau o decizie în funcție de votul românilor. Să vedem dacă românii sunt de acord cu această stabilitate politică, dacă românii au încredere ca în viitor să existe o majoritate conturată în jurul PSD și PNL. Eu cred că a fost o abordare de bun simț și un respect față de români. Este aproape imposibil ca PSD, care este cel mai mare partid din România, să nu aibă candidat pentru funcția de președinte”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, PSD va ieși „mai întărit” din alegerile locale.

„Va avea mai mulți președinți de Consilii județene, va avea mai mulți primari, primari la Primăriile reședință de județ, va fi cumva legitim ca colegii și președinții de organizații din interiorul PSD să ridice această pretenție, dar las discuția, cum e corect, să o avem. Să nu facem anunțuri dinainte. Să avem o discuție dacă vrem să fim niște parteneri corecți. Dacă nu vrem să fim niște parteneri corecți și vrem aceeași politică făcută de 30 de ani, atunci o să ne grăbim neașteptând totuși verdictul românilor pe care eu îl consider cel mai important”, a subliniat Marcel Ciolacu.

El a anunțat că se va organiza un Congres al partidului în care va fi desemnat candidatul la alegerile prezidențiale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro