Reclamă

Echipele naționale de fotbal ale României și Bulgariei au încheiat la egalitate, scor 0-0, într-un meci amical desfășurat marți seară pe Stadionul Steaua din București. Acesta a fost penultimul test al tricolorilor înaintea participării la EURO 2024.

România, având mai puțin de două săptămâni până la debutul la Campionatul European din Germania (14 iunie-14 iulie), nu a reușit să impresioneze în fața unei echipe bulgare care nu s-a mai calificat la un turneu final de mult timp. Pe lângă acest fapt, tricolorii au ratat și un penalty în repriza secundă.

În prima repriză, echipa antrenată de Edward Iordănescu a avut câteva ocazii notabile, însă oaspeții nu au avut nicio ocazie clară de gol. Răzvan Marin a fost aproape de a deschide scorul în minutul 3, dar șutul său a fost parat de portarul Ivan Diulgherov. În minutul 20, Dennis Man a avut și el o șansă bună, însă șutul său a fost blocat de Alex Petkov. Denis Drăguș a ratat o preluare spectaculoasă cu puțin timp înainte de pauză.

În debutul reprizei secunde, România a primit un penalty, însă Dennis Man a executat slab și portarul bulgar Diulgherov a apărat șutul.

După această ratare, bulgarii au prins curaj și au avut mai multe ocazii. Kolev a avut o șansă bună în minutul 53, dar portarul Florin Niță a respins șutul. Niță a avut alte intervenții importante la încercările lui Marin Petkov în minutul 58 și Drăgușin în minutul 82. De asemenea, Niță a reținut mai multe șuturi trimise de Martin Mincev și Iliev jr în ultimele minute ale jocului.

România va disputa ultimul meci de pregătire înainte de EURO 2024 pe 7 iunie, tot pe Stadionul Steaua, împotriva Liechtensteinului, de la ora 21:00. Echipa națională a României va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie împotriva Ucrainei, la Munchen, urmată de meciuri în Grupa E contra Belgiei, pe 22 iunie la Koln, și Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Dennis Man a ratat un penalty în minutul 51, iar Ivan Diulgherov a apărat. Au fost acordate cartonașe galbene pentru Marius Marin (minutul 28) și Panaiotov (minutul 71). Aproximativ 19.000 de spectatori au fost prezenți pe Stadionul Steaua pentru acest meci amical.

Au evoluat echipele:

ROMÂNIA: Florin Niță – Andrei Rațiu, Radu Drăgușin, Adrian Rus (Ionuț Nedelcearu, 69), Nicușor Bancu (Vasile Mogoș, 69) – Răzvan Marin, Marius Marin (Ianis Hagi, 61) – Dennis Man, Nicolae Stanciu (Darius Olaru, 77), Valentin Mihăilă (Florinel Coman, 61) – Denis Drăguș (Daniel Bîrligea, 61). Rezerve neutilizate: Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu, Răzvan Sava, Deian Sorescu, Alexandru Cicâldău, George Pușcaș, Adrian Șut, Constantin Grameni, Bogdan Racovițan.

BULGARIA: Ivan Diulgherov – Ivan Turițov, Jivko Atanasov (Simeon Petrov, 90), Alex Petkov, Hristian Ivailov Petrov – Marin Petkov (Gheorghi Rusev, 82), Filip Krastev (Ilian Iliev, 72), Gheorghi Kostadinov – Kiril Despodov (Radoslav Kirilov, 71), Aleksandar Kolev (Martin Mincev, 71), Vasil Panaiotov (Serkan Yusein, 82). Rezerve neutilizate: Dimităr Mitov, Svetoslav Vuțov, Ertan Tombak, Anghel Liaskov, Gheorghi Mincev, Viktor Popov.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro