Reclamă

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reacționat, marți, după ce premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu exclude o colaborare cu USR și că în politică „niciodată să nu spui niciodată”. Ciolacu a subliniat, însă, că există și „o linie roșie” în această privință.

Declarația premierului Nicolae Ciucă a fost făcută duminică, atunci când a menționat că orice opțiune este pe masă în ceea ce privește o potențială colaborare cu USR. Ciucă a precizat că, de când a intrat în politică, a învățat să nu spună niciodată niciodată.

„Cred că l-am auzit și pe domnul Nicolae Ciucă că niciodată să nu spui niciodată în politică, că asta a învățat de când este dânsul politician. Corect. E corectă abordarea, dar, de obicei, există și o linie roșie. După ce ai avut o performanță, pe care ai avut-o, PNL cu USR, timp de opt luni de zile, când a fost nevoie să vină PSD care câștigase alegerile să repună economia și țara într-o direcție corectă, fiindcă pierdeam și fonduri europene, eram și în criză socială și în criză energetică, se certau încontinuu în Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu la DC News.

Ciolacu a amintit de perioada de opt luni în care PNL a colaborat cu USR în Guvern, perioadă pe care o consideră pierdută de către români din cauza conflictelor interne.

„Nu cumva majoritatea în Consiliul General al Capitalei, și avem aceste performanțe istorice în tot Bucureștiul, e făcută PNL-USR? Nu cumva la Sectorul 1 majoritatea a fost PNL-USR? Părerea mea este că trebuie să ne gândim bine când mai avansăm niciodată să nu spunem niciodată”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă este supărat pe Nicolae Ciucă și dacă va citi cartea acestuia, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Nu sunt supărat, dimpotrivă. O să îi citesc cartea când o să o primesc. Momentan nu am primit-o, nu am citit. Presupun că urmează. Nu sunt supărat. Eu încerc ca măcar să nu mai greșim ce au greșit alții. Eu nu vreau altceva și presupun că am și eu dreptul să spun adevărul, cum fiecare are dreptul să spună adevărul”.

Președintele PSD a precizat că trebuie făcut orice efort pentru ca actuala coaliție de guvernare să continue și după alegerile din acest an, argumentând că „România are nevoie de o stabilitate politică puternică”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro