Reclamă

Joe Biden l-a numit pentru prima dată „infractor condamnat” pe rivalul său Donald Trump, după ce un verdict de vinovăție a fost pronunțat joi de justiția americană în procesul penal istoric al fostului președinte republican.

„Pentru prima dată în istoria Americii, un fost președinte care este un infractor condamnat candidează la președinție”, a declarat Joe Biden în cursul unei seri de strângere de fonduri în Connecticut, potrivit agenției AFP, citată de Agerpres.

„Oricât de deranjant ar fi acest lucru, ofensiva lui totală asupra sistemului judiciar american este și mai dăunătoare”, a adăugat Biden, subliniind că actuala campanie „a intrat pe un teritoriu neexplorat săptămâna trecută”.

Președintele democrat consideră că Donald Trump ar reprezenta o amenințare și mai mare la adresa democrației americane dacă va câștiga din nou Casa Albă în noiembrie. „S-a stricat ceva în tipul ăsta cu adevărat după înfrângerea lui la ultimele prezidențiale”, a insistat Joe Biden. „Asta îl înnebunește literalmente”, a adăugat el.

Joe Biden a criticat și declarațiile lui Donald Trump, care a afirmat că o pedeapsă cu închisoarea ar putea fi un punct în care susținătorii săi ar putea ceda. Aceste cuvinte au o rezonanță deosebită într-o țară încă marcată de atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, când partizanii republicanului au încercat să împiedice certificarea victoriei lui Joe Biden la prezidențiale.

„Spune că dacă va pierde, va fi vărsare de sânge în America. Ce fel de om spune asta?”, a subliniat democratul luni.

Singurul comentariu anterior al lui Joe Biden cu privire la verdictul de vinovăție al lui Donald Trump a fost vineri la Casa Albă, când a spus că „nimeni nu este mai presus de lege” – fără a merge până acolo încât să-l numească infractor.

Echipa de campanie a lui Joe Biden a făcut de la început eforturi pentru a trata cu grijă problemele judiciare ale lui Donald Trump, fără a se aventura să-l atace frontal pe acest subiect.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro