Reclamă

Rugăciunea către Maica Domnului, leac pentru suflet în vremuri de încercare

„Când ești nervos și ai o supărare mare, citește Rugăciunea către Maica Domnului și lucrurile se vor îndrepta”, spunea Părintele Cleopa, una dintre cele mai respectate figuri ale Ortodoxiei românești. Încă din vremurile străvechi, rugăciunea a fost considerată un mijloc de alinare a sufletului și de căutare a liniștii interioare, iar în aceste zile de neliniște, cuvintele sale pot oferi o perspectivă care să ne ajute să trecem peste momentele dificile.

Rugăciunea către Maica Domnului, o adevărată îmbrățișare a sufletului, este o mărturie a credinței ortodoxe și a speranței în ajutorul divin. În ea se regăsesc invocări adresate Maicii Domnului, cereri de milă și ajutor, precum și recunoștința pentru binefacerile primite.

„O, Preacurata Maica a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernica apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înaltă rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Ca nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnica ajutătoare”, sună începutul rugăciunii.

De asemenea, rugăciunea adresează cereri specifice pentru diverse categorii de persoane – păstoriții sufletelor noastre, îndrumătorii orașelor, judecătorii, învățătorii, cei asupriți și asupritorii, cei mâhniti și cei neînfrânați.

„Pe cei rătăciți povătuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Ca tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernica ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea către Maica Domnului este un strigăt al sufletului către divinitate, un elixir al speranței și al credinței care alină suferințele și îndreaptă necazurile. În aceste vremuri de încercare, cuvintele Părintelui Cleopa pot fi un reper pentru cei care caută liniștea și echilibrul interior.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro