Reclamă

Un exercițiu de matematică care a provocat confuzie în rândul internauților din întreaga lume a ajuns să fie discutat pe multe platforme online. Deși pare simplu la prima vedere, acesta se dovedește a fi o adevărată încurcătură pentru majoritatea utilizatorilor. Autorii exercițiului susțin că doar 1% dintre cei care îl încearcă reușesc să îl rezolve.

Exercițiul constă în a găsi legătura care există între anumite ecuații. Deși la prima vedere pare un joc de adunări și scăderi, se pare că lucrurile sunt mult mai complicate. Din acest motiv, multora le-a fost greu să găsească soluția.

Specialiștii spun că este nevoie de multă inteligență pentru a rezolva această problemă. Asta deoarece, pe lângă operațiile matematice simple, este nevoie și de o gândire analitică și de o analiză mai profundă a ecuațiilor.

Soluția la această problemă a fost explicată de autori în cele din urmă. Fiecare număr după semnul egal reprezintă de fapt rezultatele a trei sume formate prin înmulțire, adunare și scădere.

Spre exemplu, în ecuația 8 + 2 = 16106, cele trei operațiuni sunt următoarele:

8 * 2 = 16 (primele două cifre ale numărului de după semnul egal)
8 + 2 = 10 (următoarele două cifre)
8 – 2 = 6 (ultima cifră)

Acest principiu se aplică și restul ecuațiilor din exercițiu. Întrebarea care rămâne acum este: câți dintre prietenii internauților vor reuși să dezlege și ei acest mister?


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro