Reclamă

Românii diagnosticați cu depresie ar putea primi un sprijin financiar în valoare de 3.000 de lei, potrivit unui program initiat anul trecut în Constanța, dar care până în prezent nu a fost implementat.

Programul, numit „STOP DEPRESIA”, presupune acordarea unei sume de 3.000 de lei destinată exclusiv plății psihoterapiei necesare pentru tratarea depresiei, în cabinete acreditate de Colegiul Psihologilor din România.

Conform Direcției Generale de Asistență Socială din Constanța, 46 de persoane au solicitat acest ajutor. Însă, încă nu este clar când vor primi banii, având în vedere că un dosar pe rolul instanțelor de judecată cere anularea hotărârilor adoptate pentru acest program în ianuarie 2023.

Pentru a fi eligibili pentru acest sprijin financiar, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Constanța de cel puțin 1 an; să fie diagnosticați cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de un medic specialist; venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie, în ultima lună, sub 5.000 de lei și să depună cererea pentru acordarea sprijinului financiar.

Programul „Stop depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă” oferă detalii suplimentare privind sprijinirea persoanelor diagnosticate cu depresie.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro