Reclamă

Plăcintă cu mere și cremă de smântână, un deliciu al bucătăriei românești, căruia i se adaugă un plus de savoare prin combinația de ingrediente și modul de preparare, este o prăjitură ce poate fi savurată în orice moment al zilei.

Pentru rețeta de tort se folosesc 250 g făină de grâu, 40 g îndulcitor, 1 linguriță agent de creștere, 2 ouă de găină, 90 g unt rece și un strop de sare. Făina se amestecă cu agentul de creștere și sarea, untul rece se adaugă și se sfărâmă în amestecul de făină. Ouale se bat cu îndulcitorul până la dizolvare și apoi se adaugă în aluatul sfărâmicios. O parte din aluat se așează într-o tavă cu hârtie de copt, se presează pe fund și pe margini și se lasă la rece pentru 20 de minute.

Ingredientele pentru crema de smântână includ 2 ouă de prepeliță, 30 g amidon din porumb, 40 g îndulcitor, 400 g smântână lichidă și 1 linguriță esență de vanilie. Ouale de prepeliță se bat cu îndulcitorul și esența de vanilie până se formează o compoziție spumoasă și stabilă, apoi se adaugă smântâna lichidă și amidonul și se continuă baterea până se obține o cremă omogenă.

Stratul de mere se prepară cu 500 g mere proaspete, 5 linguri suc de citrice și 40 g îndulcitor. Merele se taie în felii mari, se îndepărtează semințele, se amestecă cu sucul de citrice și îndulcitorul și se gătesc la foc mic timp de 8-10 minute, amestecând constant.

Pentru a asambla plăcinta, se așează un strat de mere răcit peste aluatul din tavă, se toarnă crema de smântână și se acoperă cu restul de aluat. Cuptorul se preîncălzește la 170 de grade Celsius și se coace tortul timp de 40-45 de minute. După ce se răcește, partea superioară a tortului se va niveliza, iar aluatul își va menține textura moale și aerată în interior.

Așa se prepară o delicioasă plăcintă cu mere și cremă de smântână, ce poate fi savurată în orice moment al zilei, pentru a te bucura de aroma ei inconfundabilă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro