Reclamă

Magnatul german Dieter Schwars, care conduce grupul Schwarz, este cel care controlează cele mai vaste rețele de hipermarketuri din Europa – Kaufland și Lidl. Cu o avere estimată la 47,2 miliarde de dolari, Schwars se numără printre cei mai bogați oameni de pe glob, având o avere de 17 ori mai mare decât a lui Gigi Becali, și este considerat cel mai bogat german conform Forbes.

Născut într-o familie de antreprenori, Schwars a preluat controlul afacerii familiale de la tatăl său – Josef Schwarz. În 1973, tatăl lui a deschis primul magazin Lidl – un magazin de fructe tropicale, în Ludwigshafen, Germania. În 1977, Schwars a preluat conducerea afacerii și a devenit CEO al Lidl – într-un moment în care lanțul Lidl cuprindea deja 33 de magazine în Germania. După 7 ani, a fondat primul magazin Kaufland, iar în 1984 afacerea a fost extinsă și în Franța.

Astăzi, Lidl face parte din imperiul Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, și are o prezență remarcabilă în peste 30 de țări, cu mai mult de 10.500 de puncte de vânzare, dintre care aproximativ 249 în România și 5 centre logistice, și un număr de 260.000 de angajați, dintre care 6.000 în România.

Este cunoscut faptul că și Kaufland face parte din același conglomerat care deține Lidl. Grupul Schwarz administrează peste 20.000 de magazine Kaufland și Lidl. Compania are în prezent peste 575.000 de angajați în întreaga lume și în anul 2022 a raportat vânzări totale de aproximativ 154 de miliarde de euro.

Averea lui Dieter Schwars a atras atenția multora, întrucât surclasează afacerile, proprietățile și terenurile lui Gigi Becali. Cu toate acestea, Schwars preferă să rămână discret, evitând reflectoarele și fiind rar văzut în public.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro