Reclamă

Fratele șoferului român, Gheorghe Țibil, ucis pe un drum din Belgia, în urma unui act vandal de care sunt acuzați cinci tineri, s-a exprimat în lacrimi despre tragedia care a lovit familia. Vasile Țibil, în vârstă de 57 de ani, a povestit pentru presa locală despre planurile pe care fratele său le avea, dar și despre fiul de 13 ani pe care acesta l-a lăsat în urmă.

Gheorghe Țibil, la volanul camionului său, și-a pierdut viața pe autostrada E42, la granița dintre provinciile Liège și Namur, în Belgia, după ce un grup de tineri au aruncat de pe un pod un capac de canal, smuls de la distanță și prins de o frânghie. Partenera lui Gheorghe, Maria, se afla în camion în momentul tragediei. „El și Maria trebuiau să se căsătorească în august. Acești criminali au distrus vieți”, a declarat Vasile Țibil, potrivit 7sur7.be.

Gheorghe și Maria s-au cunoscut pe Facebook, au format o echipă și au condus împreună camionul. Maria își schimbase viața pentru Gheorghe, renunțând la jobul din Italia pentru a se muta cu el în Spania, unde și-a obținut permisul de conducere. Nunta celor doi era programată pentru luna august a acestui an și urma să aibă loc în România.

Tragedia a avut loc vineri seara, când cinci tineri, toți născuți între 2005 și 2006, au aruncat de pe un pod un capac de canal asupra camionului condus de Gheorghe. Vasile povestește cum Maria, prezentă în cabina camionului, a reușit să oprească mașina în timp util, în ciuda șocului.

Fratele mai mare al lui Gheorghe a povestit și despre fiul acestuia, în vârstă de 13 ani, lăsat în urmă. „Maria s-a întors în Spania. Este în stare de șoc și medicii o monitorizează îndeaproape. Eu însumi sunt devastat de pierderea fratelui meu mai mic. Acești criminali au distrus multe vieți”, a mărturisit Vasile, adăugând că cei doi frați vorbiseră cu o zi înainte de tragedie.

Cei cinci tineri au fost arestați weekend-ul trecut, după ce unul dintre ei a mers la poliție pentru a povesti ce s-a întâmplat. „Asta înseamnă că nu vor scăpa de justiție. Dar asta e pentru mai târziu. Mai întâi ne vom pregăti pentru înmormântarea lui. Va avea loc duminică în România”, a mai spus Vasile Țibil.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro