Reclamă

Simona Halep, laureată a Grand Slam-ului, și-a întrerupt temporar cariera profesionistă de tenis și se pregătește să își folosească diploma de la Facultatea de Educație Fizică și Sport pe care a obținut-o în 2014. După o deceniu de la absolvire, sportiva originară din Constanța are acum posibilitatea de a profesa ca profesor de educație fizică și sport.

Halep, care a început să joace tenis la vârsta de 14 ani, a participat la competițiile ITF și a pus întotdeauna sportul pe primul plan. De-a lungul anilor, cariera sa sportivă i-a adus multe victorii, dar i-a dictat și ritmul vieții, inclusiv decizia de a-și amâna studiile. Chiar tatăl ei, Stere Halep, a încercat să o convingă să nu neglijeze școala, însă cariera sportivă a Simonei a dus-o adesea departe de sălile de clasă.

Desi a ratat sesiunea de vară a Bacalaureatului din cauza unui turneu în Asia, în toamnă, Halep a reușit să promoveze examenul cu o medie peste 8. A continuat apoi studiile la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ovidius din Constanța, pe care a absolvit-o în 2014.

„Când am văzut că lipsește Simona, am fost informat că este la un turneu în Asia. M-am întrebat ce copil ar rata BAC-ul pentru un concurs? Acum înțeleg că sacrificiile ei nu au fost în zadar. Bravo, Simona!”, a declarat fostul ei diriginte, Cătălin Spătaru.

În ciuda schimbării temporare a domeniului, Halep nu renunță cu totul la tenis. Sportiva are în plan să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024, precum și la Roland Garros. Cu toate că Federația Română de Tenis a inițiat demersuri pentru o derogare, există îndoieli că Halep ar putea primi un wild-card pentru French Open, conform site-ului american tennisuptodate.com. În acest moment, se pare că Halep se concentrează pe realizarea acestor obiective majore, în timp ce își explorează noi oportunități în domeniul educației fizice și sport.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro