Reclamă

Este unul dintre elementele pe care le considerăm atât de banale încât nu ne gândim la potențialul lor de utilizare. Grătarul din interiorul cuptorului, folosit de cele mai multe ori ca suport pentru tava de copt, poate avea însă și alte funcții surprinzătoare.

Începem cu ideea de tosturi. Cine ar fi crezut că grătarul din cuptor ne poate ajuta să facem cele mai pufoase și aromate toasturi? Folosind o tavă de copt și hârtie de copt, putem așeza feliile de pâine între barele grătarului și în aproximativ 20 de minute obținem un gust autentic, asemenea celui al toasturilor la toaster.

Mai mult, grătarul poate deveni un aliat în gătirea de legume coapte. Cartofi, ardei, roșii, vinete și multe alte legume pot fi așezate direct pe grătar, chiar și cu coaja. Nu trebuie să vă faceți griji dacă vă este poftă de un grătar de carne. Înfigeți bucățile de carne pe frigăruie și puneți-le pe grătarul din cuptor. Nu uitați să puneți o tavă de copt sub grătar pentru a colecta sucul din legume sau grăsimea din carne.

Pentru iubitorii de mâncare mexicană, grătarul din cuptor poate deveni o unealtă utilă în prepararea gustării “tacos”. Este suficient să cumpărați o lipie obișnuită, să tăiați din ea cercuri și să le atârnați pe grătar. După aproximativ 15 minute în cuptor, veți obține baza solidă pentru umplutură.

Și pentru cei cărora le place mâncarea picantă, grătarul din cuptor poate da o notă nouă preparatelor. Puteți marină copănelele de pui, să le așezați pe grătar, iar sub acesta să puneți o tavă de copt cu cartofi. Grăsimea care se va scurge din copănele va oferi cartofilor un gust deosebit.

Așadar, grătarul din cuptor poate fi mult mai mult decât un simplu suport pentru tavă. Încercați și voi aceste sugestii și vă veți convinge de versatilitatea sa!


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro