Reclamă

În Săptămâna Luminată, care a început astăzi, creștinii știu ce rugăciune trebuie să spună pentru a scăpa de probleme. Aceasta este la fel de importantă ca săptămâna premergătoare Paștelui.

Rugăciunea este menită să ajute credincioșii să se elibereze de probleme și este exprimată astfel: „Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruieşte-mi-l mie, sluga Ta. Aşa, Doamne Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat eşti Tu în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea continuă cu invocarea lui Hristos, Cel ce a înviat din morți, rugându-se pentru îndurarea și mântuirea credincioșilor: „Cel ce a înviat din morți, Hristos Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Preacuvioșilor și de Dumnezeu purtătorilor părinților noștri și ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor.”

În final, se roagă pentru luminarea și ocrotirea zilei și a nopții, pentru iertarea păcatelor și pentru mântuire: „Bine ești cuvântat, Stăpâne Atotțiitorule! Care ai luminat ziua cu lumina de soare și noaptea ai strălucit-o cu raze de foc. […]Primește rugăciunile noastre cele de seară și trimite mulțimea milei Tale și a indurărilor Tale peste moștenirea Ta. Ocroteste-ne cu sfinții Tăi îngeri. […]Mântuiește-ne de toată primejdia, de tot vicleșugul celui potrivnic. Și ne dăruieste în această seară cu noaptea ce vine și toate zilele vieții noastre desăvârșit, cu pace, fără de păcate, fără sminteală și fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, care Ți-au plăcut din veac. Amin.”

Această rugăciune este considerată a avea o putere specială în Săptămâna Luminată și este menită să ajute la îndepărtarea problemelor din viața credincioșilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro