Reclamă

Guvernul a anunțat recent că salariul minim pe economie va crește la 3.700 de lei brut, începând cu data de 1 iulie 2024. Aflați în an electoral, oficialii au dezvăluit aceste noi măriri salariale ce vor fi puse în aplicare din luna iulie a anului viitor.

Potrivit rapoartelor Observator, salariul minim pe economie va fi majorat de la 3.300 de lei la 3.700 de lei brut. Acest lucru înseamnă că românii vor primi în mână cu puțin peste 200 de lei mai mult.

În același timp, începând cu 1 iulie 2024, va fi pus în mișcare și mecanismul de implementare al salariului minim european. Odată cu aceasta, vor fi adoptate și trei acte normative. Salariul minim european va fi stabilit ca jumătate din salariul mediu brut pe economie.

Formula de calcul nu va lua în considerare doar productivitatea muncii, dar și rata inflației. Guvernul a asigurat că salariul minim va crește conform unui calendar foarte bine stabilit, fapt ce va aduce predictibilitate pentru mediul de afaceri.

„Salariul minim va crește conform unui calendar foarte bine stabilit, astfel că va exista și predictibilitate pentru mediul de afaceri” au declarat oficialii Guvernului. Prin aceste măsuri, Guvernul își propune să îmbunătățească nivelul de trai al cetățenilor și să ofere un cadru stabil pentru mediul de afaceri.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro