Reclamă

O caserolă cu mici, cu o greutate de 600 de grame, costă 16,99 lei în magazinele Mega Image din București, cu trei zile înainte de 1 Mai, potrivit etichetei produsului. Acesta este 100% românesc, fiind un „porc născut, crescut și sacrificat în România”.

Această informație este utilă pentru românii care încing grătarele de 1 Mai, o tradiție respectată de mulți. Micii sunt nelipsiți din meniul zilei de Ziua Muncii, iar oamenii pot alege dintr-o varietate de sortimente disponibile pe piață. Totuși, un aspect important luat în considerare de consumatori este prețul, având în vedere că sărbătorile aduc multe cheltuieli.

Românii se așteaptă să se bucure de o minivacanță între 1 și 6 mai, unii alegând să călătorească în țară sau în străinătate. Însă mulți preferă să petreacă ziua de 1 Mai la grătar, alături de prieteni și familie.

Prețurile au crescut semnificativ în ultima perioadă, astfel încât românii trebuie să fie atenți la produsele pe care le pun în coș pentru a nu cheltui prea mult. În acest sens, prețul unei caserole cu mici în magazinele Mega Image din București poate fi un indice relevant.

Pe lângă preț, autoritățile îndeamnă consumatorii să fie prudenți cu privire la produsele din carne tocată. Directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a subliniat necesitatea verificării etichetelor produselor cumpărate. El a recomandat refuzarea produselor preambalate neetichetate sau a celor care prezintă îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare. De asemenea, a atras atenția asupra produselor din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale sau data limită de consum, în special dacă aceasta este modificată sau depășită.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro