Reclamă

Cunoscutul chef Sorin Bontea a dezvăluit, într-un videoclip postat pe Youtube, rețeta unei pască fără aluat, o variantă mai ușoară și rapidă de preparat a tradiționalului desert de Paște.

„Pasca fără aluat pe care o propun nu este complicată, putem chiar să îi spunem cheesecake românesc”, a declarat Sorin Bontea, precizând că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei pentru a obține cele mai bune rezultate.

Pentru a realiza această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 700 g brânză de vaci, 400 g smântână, 4 ouă, o lămâie, 100 g griș, 50 g făină, 250 g zahăr, două pliculețe de zahăr vanilat, două esențe de vanilie, 200 g stafide și 80 g unt.

Modul de preparare este simplu și rapid, necesitând doar 10 minute, conform spuselor lui Sorin Bontea: „Începeți cu ouăle și zahărul pe care le bateți împreună două minute, apoi adăugați brânza de vaci. Este foarte important ca la această rețetă compoziția să fie cât mai omogenă. Adăugați untul, esența de vanilie, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja rasa de la o lămâie, apoi adaug făina treptat, pentru a evita formarea cocoloașelor, după care adaug și grișul. La final, adăugați stafidele hidratate în prealabil cu apă caldă”.

După ce toate ingredientele sunt incorporate, pasca se coace aproximativ o oră, în funcție de puterea cuptorului. „După ce scoateți pasca din cuptor, lăsați prăjitura cu brânză să se răcească cel puțin o oră, timp după care poate fi tăiată. Se poate servi simplă, ori presărată cu zahăr pudră și fructe lângă ea”, a mai adăugat chef-ul Sorin Bontea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro