Reclamă

Marina japoneză continuă eforturile de căutare a șapte membri ai echipajelor din cele două elicoptere SH-60 care s-au prăbușit sâmbătă seara în Oceanul Pacific, în apropierea insulei Torishima. Până în prezent, a fost recuperat doar trupul unui membru al echipajului și cutiile negre ale aeronavelor, fără a indica probleme tehnice, conform declarațiilor ministrului japonez al Apărării, Minoru Kihara.

La operațiunea de căutare participă 10 nave și cinci avioane, însă cele șapte persoane dispărute încă nu au fost găsite, în ciuda eforturilor neîntrerupte de peste 24 de ore. Incidentul a avut loc în timpul unui exercițiu de luptă antisubmarin și se investighează posibilitatea unei coliziuni între cele două elicoptere, după cum sugerează proximitatea înregistrărilor de zbor găsite ale celor două aeronave.

Premierul Fumio Kishida a exprimat regretul profund al guvernului în fața tragediei, subliniind sacrificiul personalului angajat în antrenamentele nocturne dificile. A fost lansată o anchetă pentru a clarifica circumstanțele incidentului, în timp ce Marina japoneză exclude implicarea unei alte țări, având în vedere lipsa altor aeronave sau nave în zona respectivă.

Incidentul pune în evidență provocările legate de operațiunile militare din regiune și vine în contextul în care Japonia și-a intensificat cheltuielile pentru apărare și cooperarea internațională, în special cu SUA și alte țări asiatice, ca răspuns la acțiunile din ce în ce mai afirmative ale Chinei în Asia și comportamentul imprevizibil al Coreei de Nord.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro