Reclamă

Un bărbat de 25 de ani din județul Suceava a fost împușcat și grav rănit de polițiști în timpul unei urmăriri dramatice la Dorohoi, după ce a încercat să scape de controlul lor. Incidentul a avut loc după ce șoferul, la volanul unui microbuz, a refuzat să oprească la semnalele agenților de poliție, ducând la o urmărire acerbă pe o distanță de peste cinci kilometri, în timpul căreia polițiștii au tras 61 de focuri de armă.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, a explicat modul în care s-au desfășurat evenimentele: „Au fost executate mai multe focuri, atât de avertisment, în plan vertical, cât și înspre caroseria și pneurile autoturismului. Iar în urma folosirii armamentului din dotare, tânărul care se afla la volanul autovehiculului a fost rănit.” Aceasta a fost intervenția care a condus la rănirea gravă a tânărului, care ulterior a necesitat o intervenție chirurgicală majoră la spital.

Andreea Stărică, purtător de cuvânt al SAJ Botoșani, a oferit detalii despre starea tânărului la sosirea la spital: „De la locul evenimentului a fost preluată o victimă de 25 de ani, conștientă, cooperantă, care prezenta două plăgi produse prin împușcare cu o retenție de corp străin, în loja renală dreaptă și la nivelul omoplatului stâng.”

În urma cercetărilor efectuate la locul incidentului, polițiștii au descoperit cauza pentru care șoferul a decis să fugă: acesta făcea contrabandă cu freon. „Au fost identificate 93 de butelii cu agent refrigerant, de proveniență Ucraina, fără documente,” a declarat Delia Nenișcu, relevând motivul fugii șoferului.

Au fost deschise dosare penale pentru contrabandă și vătămare corporală din culpă, iar tânărul se află în stare gravă la spital, după ce medicii au fost nevoiți să-i scoată un rinichi și o bucată din colon din cauza rănilor suferite.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro