Reclamă

Într-o operațiune comună a polițiștilor din Spania și România, nouă cetățeni români au fost arestați sub acuzațiile de înșelăciune, spălare de bani și infracțiuni de crimă organizată. Aceștia sunt acuzați că au utilizat identități false pentru a vinde mașini, obiecte de lux și imobile inexistente, prejudiciind sute de victime din Spania, Franța și Polonia.

Conform declarațiilor lui Alin Petrică, corespondent Digi24 în Spania, schema infracțională implica furtul identităților cetățenilor spanioli pentru a deschide conturi bancare online cu ajutorul unei simple fotografii a documentului de identitate. Ulterior, românii își creau profiluri false pe diferite site-uri de vânzări și înșelau persoanele interesate să plătească avansuri pentru produse sau servicii care nu existau de fapt.

În urma descinderilor, autoritățile au reușit să confiște telefoane mobile, laptop-uri, sume importante de bani și aur. Acum, cei nouă sunt în detenție, confruntându-se cu perspective de condamnări între 12 și 15 ani de închisoare pentru activitățile lor infracționale, majoritatea desfășurate pe teritoriul României, dar cu victime și impact semnificativ în Spania, precum și în alte țări europene.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro